Κοντινοί Προορισμοί

Ήρθατε στο χωριό μας και απολαύσατε τον όμορφο μεσαιωνικό οικισμό μας και το υπέροχο ηλιοβασίλεμά μας!

Τι άλλο όμως μπορείτε να κάνετε?

Εκδρομές, μπάνιο στις παραλίες, να γευτείτε υπέροχο φαγητό και να επισκεφτείτε πολλά μέρη.

anab22

Anavatos Mediaval Village

 

 

Εντυπωσιακός και ο Ανάβατος, μόνο 5 λεπτά από το χωριό μας! Θα σας κόψει την ανάσα με το μεσαιωνικό τούτο χωριό που χτίστηκε πάνω στο βουνό για να… κρυφτεί από τους πειρατές!

 

Οι ανοργάνωτες (ελεύθερες) παραλίες που βρίσκονται σε απόσταση εως και 15 λεπτά είναι το Γιάλι, η Ελίντα, η Μακριά Άμμος, το Τηγάνι και το Τραχύλι.

Trahili  Beach

Trahili Beach

 

Το Τραχύλι είναι μια μεγάλη ελεύθερη παραλία με ένα μικρό πύργο στην άκρη της.

 

 

 

thgani

Tigani Beach

 

Το Τηγάνι είναι και αυτό, μια ελεύθερη παραλία που στην δεξιά της άκρη έχει ακόμη άλλη μια παραλία μικρή, στην οποία μπορείτε να πάτε μόνο περπατώντας πάνω από τα βράχια. Πιστέψετε μας όμως, αξίζει!

 

 

Μπορείτε να φτάσετε μέχρι και το Λιθί (η κοντινότερη οργανωμένη παραλία) αν τραβήξετε προς τη νότια μεριά, ενώ με λίγη υπομονή, μπορείτε να φτάσετε βορινότερα, μέχρι και την Βολισσό, να θαυμάσετε το Μεσαιωνικό της κάστρο και να κολυμπήσετε στα Λευκάθια (οργανωμένη παραλία).

lithi

Lithi Beach

Αν θέλετε να επισκεφτείτε μοναστήρια, τότε στο δρόμο σας προς (και από) τη χώρα, θα συναντήσετε την Νέα Μονή, τους Αγίους Πατέρες και τον Άγιο Μάρκο.

Νεα Μονή

Nea Moni Monastery

Ακολουθώντας το δρόμο προς τον Αϊ Γιώργη τον Συκούση, κόβετε από τη διαδρομή σας, και μπορείτε έτσι να μεταβείτε προς το ανατολικό κομμάτι του νησιού με κατεύθυνση προς τα νότια.

Το ίδιο το χωριό του Άη Γιώργη, αξίζει την επίσκεψή σας.

Φυσικά, η ίδια η χώρα 25 λεπτά μακριά από το χωριό μας, είναι το κέντρο του νησιού. Από εκεί, μπορείτε να τραβήξετε προς κάθε κατεύθυνση προς τα νότια και τα ανατολικά.

psara

Psara Island

 

 

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε και τα Ψαρά, τα οποία φαίνονται από το χωριό μας και λαμπιρίζουν μες το βράδυ!